Bells and Crocheted Lace

Friday, June 12th, 2009 | Decorations, Nice present

Text in Swedish below

Now that summer is starting it’s time to have another sort through all of those old Christmas decorations and consider whether they are really going to be used ever again or just lie there in a drawer during the coming winter season. I found an old Christmas decoration from which I could easily detach the bells and reuse them to make another year-round decoration.

In the hidden corners of my home I find crumpled up crocheted lace from my maternal grandmother which I often wonder what to use for. Perhaps I could combine the bells and the lace? One could attach this combination to the door so that it plings nicely each time that one opens the door. Why not make a bell chime that can hang on the balcony or in a tree in the garden (instead of a wind chime). In this way one can shed the symbolic value of bells and renew their function, just letting them be bells.

material

Inspired by how quick this was to do, I tried with some old cow bells.

Hanging bells

However, I wasn’t so pleased with this experiment and thought that the old, worn rope fit better with the cow bells. One doesn’t have to change everything after all!

Cowbells original hanging

———————————————————————————————————

Klockor och virkad spets

Nu så här i början av sommaren är det väl dags att plocka fram julprydnader och fundera om de verkligen kommer att användas igen eller bara ligga kvar i lådan även under kommande jular. Jag hittade en julprydnad där man enkelt kunde knyta loss klockorna som jag tänker använda till att göra en dekoration.

I mina gömmor finns en mängd knypplade och virkade spetsar från min mormor som jag ofta funderar över vad jag ska använda till. Kanske en kombination av dessa? Om man kan fästa den vid en dörr så att det pinglar till varje gång man stänger eller öppnar dörren. Eller varför inte göra ett klockspel som får hänga på balkongen eller i ett träd i trädgården (istället för ett vindspel). Klockornas funktion och mening bör väl lyftas fram och få möjliga tillfällen till att vara just klockor, inte bara symboler.

Inspirerad av hur snabbt detta gick att färdigställa så provade jag också med några gamla koskällor.

Men här ångrar jag mig, det gamla slitna snöret var mycket vackrare tillsammans med klockorna. Allt behöver alltså inte förändras.

No comments yet.

Leave a comment